Vårt Team

Hej!

Vi som driver Ecobränsle började redan 1993 och är lite av pionjärer när det gäller miljövänlig biodiesel. För oss är det viktigt att du ska kunna göra ett säkert val av bränsle som lever upp till de krav du har rätt att ställa på kvalitet och driftsäkerhet. Samtidigt som du gör ett klokt val med tanke på miljö och klimat. Hör gärna av dig till oss om hur du enklast kommer igång.

Vet du inte vem du ska kontakta i ditt ärende? Fyll i vårt kontaktformulär så kommer ditt ärende till rätt person eller ring vår växel på 0454 – 824 00 så hjälper de dig.

Claes Ramel

Claes Ramel

VD

Mail: claes.ramel@ecobransle.se
Tel: 0763-399004

Martin Olofsson

Martin Olofsson

Säljare

Mail: martin.olofsson@ecobransle.se
Tel: 0702-711445

Linda Temler

Linda Temler

CFO / Ekonomichef

Mail: linda.temler@ecobransle.se
Tel: 0454-82740
Tel: 0761-188441

Lars Carlén

Lars Carlén

Processtekniker

Mail: produktion@ecobransle.se
Tel: 0454-82714

Martin Hansson

Martin Hansson

Försäljningschef

Mail: martin.hansson@ecobransle.se
Tel: 0725-534410

Johan Hellström

Johan Hellström

Säljare

Mail: johan.hellstrom@ecobransle.se
Tel: 0702-420903

Jessica Otfors

Jessica Otfors

Ekonomiadministratör

Mail: jessica.otfors@ecobransle.se
Tel: 0454-82740
Tel: 0722-131110

Håkan Karlsson

Håkan Karlsson

Processtekniker

Mail: produktion@ecobransle.se
Tel: 0454-82714

Stefan Roysson

Stefan Roysson

Etablerings- och Marknadschef

Mail: stefan.roysson@ecobransle.se
Tel: 0725-002035

Robin Westerlund

Robin Westerlund

Säljare

Mail: robin.westerlund@ecobransle.se
Tel: 0702-436430

Charlott Lorentzen

Charlott Lorentzen

Produktionschef

Mail: charlott.lorentzen@ecobransle.se
Tel: 0454-82740
Tel: 0702-992785

Vår Historia

Under hela vår 20 åriga historia har vi jobbat med framtiden för ögonen. Från allra första början var det lantbrukare i södra Sverige som hade visionen om att förädla sin raps till ett miljövänligt bränsle. Under de senaste åren har utvecklingen tagit ordentlig fart, inte minst genom samarbetet med Scania. Viktigast för oss är alla nöjda kunder som vill köra miljövänligt fullt ut och som känner förtroende för oss och vårt Ecobränsle. Det är alla ni som tillsammans med oss driver utvecklingen mot en renare väg – den väg som tar oss rakt in i framtiden. 

Vår Vision

Ecobränsle vill på ett så genomtänkt sätt som möjligt ta fram biobaserade drivmedel och biobränslen med minsta möjliga miljöpåverkan.

Det är verksamhetens mål och vision att producera biodrivmedel och biobränslen med högsta miljövärde till kunder där miljö är en integrerad del av verksamheten. För att åstadkomma vår vision har vi bestämt att vi skall använda så mycket lokalt producerad raps som möjligt. Därefter skall vi själva förädla rapsoljan till biodiesel (sk RME).

Styrelsen

Ecobränsles styrelse består av följande personer.

Styrelsens ordförande – Ola Erici, tidigare vd på Skånemejerier och Ferrosan, tillträdde som ordförande i Ecobränsle i juni 2013. Ola har suttit i styrelsen för ett par spännande bolag inom både processteknik såväl som konsumentbranschen och kommer tillföra ytterligare fokus på marknad och försäljning för Ecobränsle. Ola har sedan tidigare en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom Tetra Laval konceren och Gambro samt en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

Ledamot – Roy Hansson är vd och ägare till Eurolink, ett snabbt växande åkeri. Roy har tidigare byggt upp Nils Hanssons Åkeri som han sålde till Nordstjernan. Roy är född och uppvuxen i åkeri och transportbranschen och kommer hjälpa Ecobränsle att prioritera rätt frågor när det gäller kundkategorin åkerier.

Ledamot – Larry Svensson har arbetat med finansiering av mindre och mellanstora företag och bla hjälpt till när Mackmyra börsnoterades för några år sedan. Larry är fn VD för M4 gruppen, ett av Sveriges större åkerier med verksamhet i Mälardalen.

Ledamot – Carl-Henric Nilsson är Teknologie Dr. inom Industriell Organisation samt Civ. Ek. och arbetar halva sin tid vid Lunds Universitet på företagsekonomiska inst. Den andra halvan av sin tid arbetar C-H som managementkonsult på Kunskapspartner AB. Uppdragen handlar om strategi, processorientering eller strategisk styrning. Kunder finna i de flesta branscher och företagen är medelstora eller stora.

Ledamot – Carl-Johan von Schwerin är en av grundarna till Ecobränsle och borgar för långsiktigheten. Carl-Johan har tidigare startat HS Kraft som är aktiva inom vindkraftsindustrin. Därtill driver Carl-Johan ett större lantbruksföretag i Skåne med inriktning mot ekologisk odling både inom spannmål, grönsaker och äggproduktion.

Ledamot – Mikael Wehtje är en av grundarna och tidigare ordförande i Ecobränsle. Mikael är ägare till Ellinge gods och har bla varit med och startat vodkatillverkaren Purity Vodka.